Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. április 16., szombat

Majonézes töltött tojás





·        10 db főtt tojás
·        2 kis konzerv májkrém
·        némi petrezselyemzöld
·        só, bors

A majonézhez:

·        1 evőkanál mustár
·        2 tojás sárgája
·        kb. 1 dl olaj
·        4-5 dl tejföl
·        1-2 evőkanál cukor
·        só, bors
·        ½ fej apróra vágott vöröshagyma (elhagyható)



  1. A tojásokat feltesszük főni, ezalatt elkészítjük a majonézt. A két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük,  mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak)  és akkor újra kell az egészet kezdeni, új alapanyagokkal.
  2. Ha belekevertük az olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott hagymát is. Sóval,  kevés borssal, cukorral ízesítjük.
  3. A főtt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és a sárgájukat óvatosan kikanalazzuk egy tálkába. A sárgájához hozzáadjuk a májkrémet, az apróra vágott petrezselymet, végül néhány kanál majonézzel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  4. A töltelékkel a egy kiskanál segítségével megtöltjük a fél tojásokat. A megtöltött tojásokat egy másik tálba rendezzük és ráöntjük a majonézt. Petrezselyemzölddel díszíthetjük. Tálalásig lefedve a hűtőbe tesszük.