· 6 tojás
· 8 púpos evőkanál liszt
· 2 evőkanál kakaó
· 10 evőkanál cukor
· ½ csomag sütőpor
· 2 csipetnyi só
· 2 evőkanál víz
· margarin a forma kikenéséhez
Nagyon sokféle receptet kipróbáltam, több kevesebb sikerrel. Hol összeesett a tészta, hol a teteje lett olyan, mint egy mini piramis, vagy betonkemény lett a tésztája. Már már feladtam, amikor rátaláltam erre a receptre és azóta csak ezt sütöm, mindig nagyon jól sikerül. Bátran merem ajánlani.
A tortalaphoz előveszünk egy kapcsos tortaformát, az enyém 23 cm átmérőjű és alaposan kivajazzuk az alját, oldalát. A lisztet, a kakaóval és a sütőporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt és a sok keveréstől világossárga habot kapunk, sok apró légbuborékkal. A tojás fehérjét félkeményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a két kanál vizet, majd hozzácsurgatjuk a sárgáját is. Végül finom mozdulatokkal egy fakanállal 1/3 részenként a lisztes keveréket is a tojáshabhoz keverjük.
A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra és további 25 percig sütjük. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. Mielőtt kivennénk a sütőből végezzünk tűpróbát, ha a tészta ráragad a tűre, süssük tovább egy kicsit. A formában hagyjuk kihűlni, csak utána vegyük ki. Egy hosszú éles késsel vágjuk a kívánt lapmennyiségre.
Köszönöm!Vittem a receptet,és hétvégén kipróbálom!!Nagyon jó kis receptjeid vannak!!!
VálaszTörlésSzia Mellissina! Köszönöm, majd írd meg, hogy sikerült!
VálaszTörlés