· 15 dkg trappista vagy ementáli sajt
· 5 dkg margarin
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 dl főzőtejszín
· 2 dl tej
· 2 csapott evőkanál liszt
· só, bors
· fél csokor petrezselyem
A margarint felolvasztjuk és gyakori kevergetéssel megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Jól átkeverjük, 1-2 percig lassú tűzön pirítjuk, majd belekeverjük a két kanál lisztet is. Csomómentesre elkeverjük, majd lassan hozzáadjuk a tejet, tejszínt is. Takarékon addig forraljuk, míg lágy krémmé sűrűsödik. Szinte folyamatosan kevergetni kell, mert könnyen leéghet. Ha túl sűrűnek ítéljük, nyugodtan adjunk hozzá még egy kis tejet. Ezután tegyük bele a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, végül keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is.
Sült, rántott húsok mellé kiváló kísérő, de tésztával tálalva is nagyon finom.
Szoktam én is hasonlót készíteni, nagyon szeretik a gyerekek:) Főleg tésztával és még plusz reszelt sajttal.
VálaszTörlésNálunk is sok fogy, de inkább hús mellett...
TörlésÉn is hasonlóan csinálom! Nagyon finom úgy is a sajtkrém, hogy lepirítasz csirkemell kockát és a kisült csirkére öntöd a szószt...Tésztával mennyei! :o) És a Dobos torta is eszméletlen. Kár volt meglátni...:o)
VálaszTörlésKöszönöm az ötlet, ki is fogom próbálni legközelebb!
TörlésA torta hamar elfogyott :-)) Azt hiszem hamarosan reprodukálnom kell ..
Nagyon finom, a fokhagyma jót tesz vele :)
VálaszTörlésÉn is így készítem majdnem, pici szerecsendió kerül még bele :-)
VálaszTörlés