· 6 tojás
· 2 evőkanál dobozos margarin
· 2-3 evőkanál mustár
· só, bors
· 2 szál újhagyma
· fél csokor petrezselyem zöldje
A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. Félbevágjuk, a tojássárgát egy tálban villával összenyomkodjuk. A fehérjét apróra felkockázzuk, hozzáadjuk a sárgájához, majd ízlés szerint ízesítjük mustárral, sóval, borssal. Belekeverjük a margarint is. Ha pépesebben szeretjük botmixszerrel összedolgozhatjuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Fogyasztás előtt néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Ezt a fajtát én is szeretem és szoktam készíteni, csak vajjal, nem szeretem a dobozos margarint. De szép a színe!!!
VálaszTörlésIgen, vajjal biztos finomabb, de nem volt itthon. A színe a meg a tyúkok érdeme! A bolti tojás sajnos messze van ettől.
VálaszTörlésNekem ehhez még majonéz is jön és a főtt tojást egyszerűen lereszelem sajtreszelőn!
VálaszTörlésJól néz ki ez krém!!!!finom lehet!!!
VálaszTörlésHa előbb meglátom, ilyet készítettem volna vacsorára!:) No, majd legközelebb:)
VálaszTörlésRoza! Holnap is lesz este :-) Tényleg nagyon finom lett, minden várakozásomat felülmúlta, a gyerekeknek is nagyon ízlett.
VálaszTörlésKöszönöm!!!! S most már én is itt vagyok Nálad! Ezek szuper kaják! Gyere játszani :)))))
VálaszTörlésSzia, üdv nálam! Köszönöm, megnézem :-)
Törlés