· 1 kicsontozott csirkemell
· só, bors
· őszibarack befőtt
· 2-3 alma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 evőkanál méz
· 20 dkg reszelt sajt
· olaj a sütéshez
A csirkemellet megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Beletesszük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük zúzott fokhagymával, 4-5 evőkanálnyi olajat adva hozzá. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük és ebben a pácban hagyjuk legalább 2 órán keresztül. Utána egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk és közepes lángon oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a csirkemell filéket, és a szeleteket átesszük egy tepsibe, vagy más hőálló tálba.
A megmaradt zsiradékon átforgatjuk a meghámozott, felszeletelt almát, majd a hús köré rendezgetjük. A szaftot ráöntjük. A hússzeletekre egy-egy félbevágott barackot teszünk, az almák közé is teszünk néhány kisebb darabra vágott barackszeletet. Az egészre rácsorgatunk egy evőkanál mézet és 20 percre betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a barackos hússzeleteket reszelt sajttal és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt elolvad a tetején. Hasábburgonya, krumplipüré, hagymás krumpli illik hozzá.
Nagyon finom a gyümölcs és a csirkemell együtt, én kedvelem az ilyen párosokat. Mégis ritkán készítek ilyet, mert az én párom nem szereti, jobban válogat, mint egy gyerek.
VálaszTörlésJöttem, láttam, itt maradtam!:) El sem tudom képzelni, hogy nem találtam ide eddig. Nagyon tetszik a blogod!!! Ez a kaja pedig mennyei!
VálaszTörlésSzia Mézeskalács! Üdv nálam, örülök, hogy tetszik amiket kreálok :-)) Ez az egyik kedvencem, nagyon szerem a húsokat gyümölccsel variálni.
Törlés