·
40 dkg szarvacska
·
30 dkg főtt füstölt
sonka vagy tarja
·
3 tojás
·
3,5 dl tejföl
·
só, bors, olaj
·
két szál újhagyma
zöldje vagy metélőhagyma
·
20 dkg trappista vagy
edami sajt
·
további tejföl a
tálaláshoz
A római tálba vizet teszünk és legalább 10
percre magára hagyjuk, majd kiöntjük a vizet belőle, enyhén megtörülgetjük és
kiolajozzuk. A tésztát bő, lobógó, sós
vízben megfőzzük, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A sajtot lereszeljük. Míg
a tészta fő, a sonkát vagy tarját ledaráljuk, vagy egy késes aprítóval
felaprítjuk.
A tojásokat felverjük,
majd a tejföllel együtt a sonkapéphez keverjük, sózzuk, ízlés szerint
borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, vízzel leöblítjük, majd lazán összekeverjük
a tejfölös, sonkás krémmel és óvatosan
hozzákeverjük a reszelt sajt felét is. A sonkás tésztát beletesszük a
kiolajozott tálba, rátesszük a tetejét és kb. 40-45 percre betoljuk a 180 fokos
sütőbe. Majd kivesszük, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, valamint a felaprított
zöldhagymával és a sajt olvadásáig visszatesszük a sütőbe.
Tálaláskor további
tejfölt kínálunk hozzá.
De éhes lettem. Ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm. Finom lett, gyorsan el is fogyott :-)
TörlésEl is hiszem, hogy gyorsan elfogyott. :)
Törlés