·
1 üveg zöldborsó ( 720 ml)
·
1 dl tejszín
·
1 vöröshagyma
·
1 gerezd fokhagyma
·
fél csokor petrezselyem
zöldje
·
só, cukor
·
2 evőkanál liszt
·
olaj
·
2 pár debreceni kolbász
Friss zöldborsó
híján üvegeset használtam, de a család így sem panaszkodott. Egy kis olajon
közepes lángon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk
a zúzott fokhagymát, valamint az apróra vágott petrezselymet. Jól átforgatjuk,
enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót levével együtt. Adunk még
hozzá kb. 1,5 -2 dl
vizet, megsózzuk és ízlés szerint cukrozzuk. Mi jó édesen szeretjük, úgyhogy
bőven tettem bele cukrot. Lefedve takarékon kb. 15 percig főzzük. Két evőkanál
lisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt, majd
ezzel behabarjuk a főzeléket.
A kolbászokat
vékonyan bevagdossuk, majd olajban vagy zsírban közepesen tűzön kisütjük.
Jó étvágyat
kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése