Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. június 6., szerda

Tejszínes zöldborsófőzelék sült kolbásszal




·         1 üveg zöldborsó ( 720 ml)
·        1 dl tejszín
·        1 vöröshagyma
·        1 gerezd fokhagyma
·        fél csokor petrezselyem zöldje
·        só, cukor
·        2 evőkanál liszt
·        olaj

·        2 pár debreceni kolbász


Friss zöldborsó híján üvegeset használtam, de a család így sem panaszkodott. Egy kis olajon közepes lángon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint az apróra vágott petrezselymet. Jól átforgatjuk, enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót levével együtt. Adunk még hozzá kb. 1,5 -2 dl vizet, megsózzuk és ízlés szerint cukrozzuk. Mi jó édesen szeretjük, úgyhogy bőven tettem bele cukrot. Lefedve takarékon kb. 15 percig főzzük. Két evőkanál lisztet egy kis vízzel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.

A kolbászokat vékonyan bevagdossuk, majd olajban vagy zsírban közepesen tűzön kisütjük. 

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése