Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2012. március 29., csütörtök

Szardíniás melegszendvics




·        1 konzerv szardínia
·        margarin
·        reszelt sajt
·        1-2 szál újhagyma
·        citromszeletek


Nagyon hamar elkészíthető fenséges reggeli. Sok féle hallal készíthető, én most egy paradicsomos, borsos mártásos szardínia konzervet választottam. A kenyeret megkentem vékonyan margarinnal,  majd a paradicsomos mártással. A halat villával enyhén szétnyomkodtam és elrendezgettem a kenyeren. Erre tegyünk bőven reszelt sajtot majd szórjuk meg a kis karikákra vágott zöldhagymával. Melegszendvics sütőben, vagy 220 fokos sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra. Citromszeletekkel díszítsük. 






3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szerintem nálam is vevők rá...
    Nézz be hozzám, díj vár Rád.

    VálaszTörlés
  2. Mivel a halat szeretem minden formában, ezt is szívesen megenném, mert viszont melegszendvicsnek nem ettem. Ötletes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi sokszor eszünk ilyet, jó, mert gyorsan elkészül, meleg és tényleg finom :-) Próbáld ki heringgel is, az is nagy kedvenc itthon.

      Törlés