· 5-6 szelet sertéstarja
· só, bors
· 2-3 gerezd fokhagyma
· olaj vagy zsír
· 4-5 evőkanál liszt
· ½ kiskanál pirospaprika
· 5 vékony szelet szalonna
A húst mossuk meg alaposan, majd klopfoljuk ki. A szeleteket egyenként sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Fontos, hogy apró legyen a fokhagyma, lehetőleg fokhagymakinyomón nyomjuk át, és a nyomóban maradt nagyobb darabokat már ne használjuk fel. Ezek a sütés során megégnek és ettől a husi keserű lesz. Hűtőbe tesszük és ebben a pácban hagyjuk állni legalább egy órát. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük egy tányérban. Ezt követően a húst kivesszük a hűtőből és a lisztes keverékben jól megforgatjuk a szeleteket. Utána süthetjük is. 3-4 percig bő, forró zsírban közepes lángon megsütjük a hús mindkét oldalát, majd egy tepsibe helyezzük őket. A szeletekre ráhelyezzük a beirdalt szalonnaszeleteket. A serpenyőből a zsírt ráöntjük a húsra, majd adunk hozzá kb. egy deci vizet és betesszük a 220 fokos előmelegített sütőbe. A lisztbevonat megóvja a húst a kiszáradástól, lefedni, fóliázni nem kell. A sütés vége fele ellenőrizzük, hogy mennyire puhult, sült meg a hús. Ha úgy találjuk, hogy még nem elég puha, és a víz elpárolgott, még egy kis víz hozzáadásával tovább sütjük. A hőfokot ne vegyük lejjebb, mert kiszáradhat. A sütés idő kb. fél óra. Hasábburgonyával a legfinomabb szerintem, de más körettel is kínálhatjuk. Most egy-két szem barackbefőttet tettem mellé, máskor tartármártással tálalom.
Verus gyere olvasd el az ajándék című bejegyzésemet :)
VálaszTörlés