· 30 dkg csirkemáj
· 30 g mazsola
· 2 dl habtejszín
· 5 dkg margarin
· só, bors
· lilahagyma, zöldhagyma a tálaláshoz
A májat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd egy kicsit összevágjuk. A mazsolát megmossuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint és beletesszük a májat a mazsolával együtt. 10-15 percig pároljuk, ezalatt a máj átsül. Mielőtt késznek nyilvánítanánk, vágjunk félbe egy májdarabkát és ha a közepe már nem véres, készen van. Ezután hagyjuk kihűlni egy kicsit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a tejszín felét és botmixerrel vagy turmixgépben turmixszoljuk össze. A tejszín másik felét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a májkrémhez. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, másnapra szépen megdermed. Lilahagymával, zöldhagymával, snidlinggel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése