Hozzávalók a tésztához:
· 30 dkg liszt
· 15 dkg margarin
· 2 evőkanál tejföl
· 5 dkg cukor
· csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
· 15 dkg mák
· 5 dkg búzadara
· 3 dl tej
· 15 dkg cukor
· 1 cs. vaníliás cukor
· 1 citrom reszel héja
· 25 dkg tehéntúró
· 5 dkg porcukor
· 3 tojásfehérje
· egy barackbefőtt
· 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
A lisztet a lágy margarinnal egy tálban összemorzsoljuk, majd a tejföllel, cukorral és csipetnyi sóval összegyúrjuk. A kész tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy egy közepes méretű tepsit vagy kerek piteformát kibélelhessünk úgy, hogy az oldalát is befedje.
A mákot a darával összekeverjük és a forrásban levő tejbe szórjuk és 2-3 percig kevergetve összefőzzük. Ezután levesszük a tűzről és beleverjük a cukrot, a vaníliás cukrot,a reszelt citromhéjat és hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, belekeverjük az előzőleg villával áttört túrót is. A tojásfehérjéből a porcukorral együtt kemény habot verünk, majd óvatosan ezt is a mákos túrós töltelékhez keverjük. Ezután a tölteléket a tésztára simítjuk, a tetejére félbevágott barackszeleteket helyezünk, majd az egészet bekenjük sárgabaracklekvárral. Ha túl sűrű lenne a lekvárunk, egy kis vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése