· 2 nagy bögrényi feketeszeder
· 20 dkg cukor
· 3 tojás fehérje
· csipetnyi fahéj
Ha friss szederből készítjük, néhány szederszemet félreteszünk díszítésnek, ha fagyasztottból, akkor a pépből 1-2 evőkanálnyit. A feketeszedret egy kicsit összenyomkodjuk egy villával, hozzáadjuk a cukor felét, összekeverjük majd robotgéppel vagy botturmixszal pépesítjük. Télen fagyasztott gyümölcsből is készíthetjük. A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot is és addig verjük tovább, amíg kemény hab lesz. Ezután hozzáadjuk a szederpépet és még kb. 2-3 percig verjük. Ezután üvegtálkákba tesszük, a tetejére ráhelyezzük a gyümölcsdarabokat és kínálhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése