· 1 kg burgonya
· 2 tojás
· 5-6 evőkanál liszt
· só, bors
· 4 gerezd fokhagyma
· olaj a sütéshez
· tejföl, reszelt sajt
A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Beletesszük egy nagyobb tálba és hozzákeverjük a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a lisztet is. Azonnal sütjük, különben a burgonya levet ereszt, valamint megszürkül. Egy serpenyőben felfórosítjuk az olajat és a burgonyamasszát egy evőkanál segítségével az olajba tesszük, majd a kanál hátával kb. 1 cm vékony lepényekké simítjuk. Én kb. másfél evőkanálnyi tócsnikat szoktam sütni. Mindkét oldalát mérsékelt lángon kb. 5-5 percig szép arany barnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése