· 50 dkg fehérliszt
· 1 dl étolaj
· 3 dkg élesztő
· 1 tojás + 1 tojás a kenéshez
· 8 szál vékonyabb virsli
· 1 evőkanál só
· 1 kiskanál cukor
· 2,5 dl tej
· 5 dkg reszelt sajt a tetejére
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, hozzáadva a cukrot és egy kiskanál lisztet. Miután ez elkészült a hozzávalókat a felfuttatott élesztővel együtt egy nagyobb tálban összekeverjük először kézzel jól átgyúrjuk, majd kézi robotgéppel 6-7 percig dagasztjuk. Ha a tészta ragacsos marad, akkor azt jelentheti, hogy túl sok volt a víz, egy kis liszt hozzáadásával még dagasszuk egy kicsit. A tészta akkor jó, ha már elválik a tál oldalától. Ezután letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb. egy óra.
Ha már megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, majd 8 egyforma téglalapot vágunk. A téglalapok mérete csak egy kicsit legyen hosszabb, mint a virslié. Mindegyik téglalapra egy virslit helyezünk és tetszés szerint feltekerjük, a végeit egy kicsit összenyomkodjuk úgy, hogy a virsli ne lógjon ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, konyharuhával letakarjuk és további 15 percig hagyjuk kelni. Utána lekenjük a tetejét a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és szép aranybarnára sütjük. Kb 30 perc a sütési ideje. Ketchuppal, mustárral tálajuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése