Köszöntelek az oldalamon!
Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak.
Jó böngészést és főzőcskézést kívánok!
Köszönöm, hogy benéztél hozzám!
Verus
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, beletesszük a cukrot, sót, a vízzel együtt ruganyos pitetésztát gyúrunk, majd 15-20 percre hideg helyre tesszük. Legjobb neki a mélyhűtő. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, kibelezzük, vékony szeletekre vágjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és félretesszük, amíg kinyújtjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta egyik felét kör alakúra, majd egy 26-28 cm-es fodros szélű tortaformába fektetjük, ha nagyon túllógna, a szélet levágjuk a pereménél. A tölteléket rákanalazzuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd ráfektetjük a töltelékre. A széleket összenyomkodjuk, majd ami kilóg, levágjuk. A pitét középen 4 csíkban bevágjuk, itt távozik majd a gőz. A tetejét megkenjük tojássárgával, ettől szép fényes lesz a süteményünk. A tetejét megszórhatjuk dióval is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése