Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 9., vasárnap

Majonézes tojássaláta

 
"Egyik kedvenc salátám, pirítóssal vagy melegszendvics mellé, de akár sültek kísérőjeként is nagyon szeretem. Friss házi tojásból készítve verhetetlen."





·        5-6 db főtt tojás
·        2 tojás sárgája
·        1 evőkanál mustár
·        1 dl olaj
·        4 dl tejföl
·        1-2 evőkanál cukor
·        só, bors


A tojásokat feltesszük főni, ezalatt elkészítjük a majonézt. A két tojás sárgáját a mustárral együtt beletesszük egy mélyebb tálkába és összekeverjük. Ezután nagyon lassan, óvatosan, szinte csepegtetve folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk az olajat. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kevergessük  mert különben a majonéz összeugorhat ( a tojássárga nem veszi fel az olajat és szétválnak)  és akkor újra kell az egészet kezdeni.
Ha belekevertük az összes olajat, óvatosan beleforgatjuk a tejfölt is. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A megfőtt tojásokat kiszabadítjuk a héjukból, majd ha kihűltek tojásszeletelőn vékony szeletekre, majd félbevágjuk. Beletesszük a majonézbe, az egészet lazán összekeverjük és tálalásig a hűtőbe tesszük. Petrezselyemmel díszíthetjük.

Almás tojássaláta: az alapja ugyanaz, mint az előzőnél, annyi különbséggel, hogy a már kész majonézbe belereszelünk egy fél almát. Ettől lazább és könnyebb lesz a salátánk. Mivel az alma egy idő után levet ereszt, ezt a variációt jobb frissen elfogyasztani. Másnap is finom, csak egy kicsit lédúsabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése