· 50 dkg darált háztartási keksz
· 10 dkg vaj
· 6 evőkanál cukor, csipetnyi só
· 2 evőkanál kakaó
· 1 üveg meggybefőtt
· kb 8 evőkanál sárgabaracklekvár
· 2 -3evőkanál rumaroma
· 100 g kókuszreszelék
- A kekszet egy nagy tálba tesszük. A vajat mikróban megolvasztjuk, majd a kekszkeverékhez adjuk a cukorral, kakaóval együtt. Csipetnyi sót is adunk hozzá.
- Átkeverjük, kézzel össze is gyúrhatjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a meggybefõtt levét, a rumaromát és a baracklekvárt.
- Az adagolásnál figyeljünk arra, hogy inkább fokozatosan adagoljunk, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Ha túl kemény, akkor lazíthatjuk még meggylével vagy lekvárral.
- Nedves kézzel golyókat készítünk belőle, a közepébe beleteszünk egy meggyszemet és utána egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben.
- Ha szükséges fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése