· 30 dkg liszt
· 25 dkg tehéntúró
· 25 dkg margarin
· 1,5 csapott evőkanál só
· ½ csomag sütőpor
· 1 tojás
· 1 tojás a kenéshez
A szobahőmérsékletű lágy margarint egy tálban összegyúrjuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, tehéntúrót, a tojást és sót. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett deszkára tesszük. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, félbehajtjuk, majd ismét hajtunk rajta egyet, ezután ismét kinyújtuk. Ezt megismételjük még egyszer. Majd kis pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral pogácsákat szaggatunk, rátesszük sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejét lekenjük az előzőleg felvert tojással. Ebből az adagból két tepsi pogácsa lesz. 220 fokra előmelegített sütőbe ( hőlégkeveréses sütőben 200 fok) tesszük és 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése