· 2 kb. 15 cm-es gyömbérgumó
· 4 kg cukor
· 2 liter víz
· 2 citrom
· 10 g citromsav
· ½ kiskanál fahéj
A vizet feltesszük forrni és a már meleg vízbe beletesszük a cukrot. Kevergetjük, amíg fel nem oldódik és forrásig melegítjük. A gyömbérgumókat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A citromot vékony karikákra vágjuk. Ha már forr a szirup, beletesszük a szeletelt gyömbért, a citromszeleteket, citromsavat és a fahéjat. Mindezekkel együtt takarékon, 15-20 percig fedő alatt főzzük. Ha ennél tovább marad a gyömbér a szirupban, a végeredmény csípős lehet. Ezt követően kihalásszuk a gyömbért és a citromkarikákat majd a szörpöt jól zárható üvegekbe töltjük és legalább 24 órára meleg dunsztba rakjuk. (kis ládába vagy dobozba bebugyolálva paplannal, takarókkal hogy minél lassabban hűljön ki) Fontos, hogy amikor a szörpöt üvegekbe töltjük a tölcsérre egy gézlapot vagy egy erre a célra befogott selyemharisnya darabot húzzunk, így a szörp szép átlátszó és tiszta lesz.
A gyömbérről: az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Csökkenti az emésztési gondokat, az émelygést, kitűnő étvágyjavító, elősegíti a bélmozgást, ezáltal a bélgázok távozását.
Segít szembeszállni a fertőzésekkel, vagy leküzdeni azokat.
Az influenzavírusok elpusztításában is szerepet játszik, valamint erősíti az immunrendszert, és a lázat is mérsékli. A megfázást kísérő hörghurut és az influenzával járó izom- és mellkas-fájdalom enyhítésében is segít.
Segít szembeszállni a fertőzésekkel, vagy leküzdeni azokat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhahrv17Nefwhux-2vRcTFIraopB_KpD5DBNSSeh5LBHJgUWXjjkLJuBeNsni27otRR6UGJ-pFPegvvUGwn5EAqW7_QCN6ef84N0N39sz1XvtvBd8Up7a0kfH5Yo74Hy4k8AZdOpJEl0TAM/s400/Gy%25C3%25B6mb%25C3%25A9rsz%25C3%25B6rp2.jpg)
A gyömbért nagyon szeretem, ezt a receptedet is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésSikerült több gyömbért vásárolnom,úgyh sztem ki is próbálom. Köszi
VálaszTörlésKöszönöm a receptet,nagyon jó lesz a télen iszogatni belőle.
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik!🙂
Törlés