· 1 üveg cseresznye vagy meggybefőtt
· 1 üveg szilvabefőtt
· 1 üveg almabefőtt
· 1 tojás sárgája
· 1,5 dl tejfől
· 2-3 evőkanál liszt
· tejszínhab
A hozzávalókat aszerint írtam össze, hogy milyen befőttek díszelegtek a kamrám polcain. Lehet persze másként is összeválogatni a gyümölcsöket. Ha házi befőttet használunk, nagy valószínűséggel találunk benne fahéj és szegfűszegdarabokat, ezeket érdemes kiszedegetni. Ezután a befőtteket összeöntjük egy lábasban és néhány percig lassú tűzön felforraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Néhány kanál lisztet csomómentesre keverünk annyi vízzel, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk. Ezt folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez és néhány percig kevergetve felforraljuk. Ezután a tojássárgát egy kis tálkában elkeverjük a tejföllel, majd a forró levesből hozzáadunk egy merőkanálnyit és jól összekeverjük. Ezt a keveréket beleöntjük a levesbe és elkeverjük, majd a lábost levesszük a tűzről. Már nem forraljuk fel ismét, mert akkor a tejföl összeugrik, hanem csak melegítjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Hidegen és melegen is nagyon ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése