Köszöntelek az oldalamon! Nagyon szeretek sütni, főzni, alkotni, megálmodni egy ételt, ellazít, kikapcsol, elvarázsol. Szeretek új recepteket kipróbálni, sokszor csak egy elképzelés van a fejemben, főzés közben alakul, formálódik, alakul a végeredmény. Rendszerint jól, mert elég hamar elfogy :) Három kamasz anyukája vagyok, fontosnak tartom, hogy minél természetesebb és egészségesebb alapanyagokat használjak. Jó böngészést és főzőcskézést kívánok! Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Verus

2011. január 24., hétfő

Sajtos bundás kenyér




·        8 szelet kenyér
·        5 tojás
·        1 dl tej
·       
·        1 gerezd fokhagyma
·        olaj a sütéshez
·        reszelt sajt

A tojásokat beletesszük egy nagyobb tálba, sózzuk, hozzáadjuk a tejet, zúzott fokhagymát és az egészet villával jól felverjük. A kenyereket kettévágjuk. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon forgassuk meg a tojásban, csepegtessük le, majd tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát mérsékelt tűzőn süssük aranybarnára. Kb. fél-egy perc oldalanként. Ha kész, tegyük papír kéztörlőre, itassuk fel a maradék olajat mindkét oldalon, majd még melegen szórjuk meg reszelt sajttal. Ha a sajt alá még tejfölt is teszünk, igazán íncsiklandó lesz a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése