· 8 szelet kenyér
· 5 tojás
· 1 dl tej
· só
· 1 gerezd fokhagyma
· olaj a sütéshez
· reszelt sajt
A tojásokat beletesszük egy nagyobb tálba, sózzuk, hozzáadjuk a tejet, zúzott fokhagymát és az egészet villával jól felverjük. A kenyereket kettévágjuk. Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon forgassuk meg a tojásban, csepegtessük le, majd tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát mérsékelt tűzőn süssük aranybarnára. Kb. fél-egy perc oldalanként. Ha kész, tegyük papír kéztörlőre, itassuk fel a maradék olajat mindkét oldalon, majd még melegen szórjuk meg reszelt sajttal. Ha a sajt alá még tejfölt is teszünk, igazán íncsiklandó lesz a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése