· 1 kg liszt
· 100 ml étolaj
· 5 dkg élesztő
· 1 evőkanál só
· 1 kiskanál cukor
· 0,5liter tej
Sós máz: 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál só és annyi víz, hogy sűrű palacsintatészta állagú keveréket kapjunk.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben, hozzáadva a cukrot és egy kis lisztet. Miután ez elkészült, a hozzávalókat összekeverjük lassan adagolva hozzá a maradék tejet, először kézzel jól átgyúrjuk, majd kézi robotgéppel 6-7 percig dagasztjuk. Ha a tészta ragacsos marad, akkor azt jelentheti, hogy túl sok volt a tej, egy kis liszt hozzáadásával még dagasszuk egy kicsit. A tészta akkor jó, ha már elválik a tál oldalától. Ezután letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kb. 40-45 perc. Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, hosszú vékony rudacskákat sodrunk, majd pereceket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ecsettel megkenjük a sós mázzal és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe. Ebből az adagból két tepsinyi perec lesz, hőlégkeverséses funkción egyszerre süthetjük mindkettőt. Sütési ideje kb 20-25 perc. Amikor már szép aranybarna, készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése